Zakręcona jabłkowa ryżanka
Płatki ryżowe (40 g) ugotowałam na gęsto na mleku sojowym (1 i 1/2 szklanki). Pod koniec gotowania dodałam starte jabłka (2), mielone siemię lniane (2 łyżeczki), orzechy makadamia (garść) i dokładnie wszystko wymieszałam, tak długo aż nie zgęstniało. Po przełożeniu do miseczki na wierzchu wyłożyłam jabłkowo-jagodowy deserek (1).
tak owocowa spirala wygląda bardzo kusząco :)
OdpowiedzUsuńOjaaa, ale to ślicznie wygląda! Z czego dokładnie zrobiłaś ten serek? Po prostu mus jabłko-jagody, czy są tam jeszcze jakieś namoczone nerkowce albo tofu? :)
OdpowiedzUsuńZwykły mus ;) Chociaż mogłam dodać nerkowców byłoby jeszcze lepsze :D
UsuńPiękna! I zapewne pyszna :)
OdpowiedzUsuńAle to słodko wygląda! Uwielbiam takie śniadania, są słodkie, ale nie aż do przesady, no i pożywne ;)
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/
Smacznie ;)
OdpowiedzUsuńBardzo estetycznie to podałaś ;)
OdpowiedzUsuń