~71. Zakręcona jabłkowa ryżanka

Zakręcona jabłkowa ryżanka

Płatki ryżowe (40 g) ugotowałam na gęsto na mleku sojowym (1 i 1/2 szklanki). Pod koniec gotowania dodałam starte jabłka (2), mielone siemię lniane (2 łyżeczki), orzechy makadamia (garść) i dokładnie wszystko wymieszałam, tak długo aż nie zgęstniało. Po przełożeniu do miseczki na wierzchu wyłożyłam jabłkowo-jagodowy deserek (1).


7 komentarzy:

  1. tak owocowa spirala wygląda bardzo kusząco :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ojaaa, ale to ślicznie wygląda! Z czego dokładnie zrobiłaś ten serek? Po prostu mus jabłko-jagody, czy są tam jeszcze jakieś namoczone nerkowce albo tofu? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zwykły mus ;) Chociaż mogłam dodać nerkowców byłoby jeszcze lepsze :D

      Usuń
  3. Piękna! I zapewne pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale to słodko wygląda! Uwielbiam takie śniadania, są słodkie, ale nie aż do przesady, no i pożywne ;)

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo estetycznie to podałaś ;)

    OdpowiedzUsuń