~13. Gruszkowa żytnianka z figą i masłem orzechowym.

Gruszkowa żytnianka z figą i masłem orzechowym

Sleep Isabella 

Płatki żytnie (2 łyżki) ugotowałam na mleku migdałowym (1 szklanka). Pod koniec gotowania dodałam pokrojoną gruszkę (1)figę (1), mielone siemię lniane (1 łyżka) i dokładnie wymieszałam. Po ściągnięciu z ognia dodałam jagody goji (1 łyżka), a po przełożeniu do kubka na wierzch nałożyłam masło z nerkowców (1 łyżeczka) i pozwoliłam mu się rozpuścić pod wpływem ciepła z żytnianki.


4 komentarze:

  1. masło orzechowe na śniadanie i od razu robi się przyjemniej :) w tym kubku stale jestem zakochana, ma coś w sobie i następnym razem go kupię :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, jest świetny i o idealnej pojemności :) !

      Usuń
  2. Jesiennie już i niezwykle pysznie :)

    OdpowiedzUsuń