Gruszkowa żytnianka z figą i masłem orzechowym
♫ Sleep Isabella ♫
Płatki żytnie (2 łyżki) ugotowałam na mleku migdałowym (1 szklanka). Pod koniec gotowania dodałam pokrojoną gruszkę (1), figę (1), mielone siemię lniane (1 łyżka) i dokładnie wymieszałam. Po ściągnięciu z ognia dodałam jagody goji (1 łyżka), a po przełożeniu do kubka na wierzch nałożyłam masło z nerkowców (1 łyżeczka) i pozwoliłam mu się rozpuścić pod wpływem ciepła z żytnianki.
Wygląda bardzo delikatnie :)
OdpowiedzUsuńmasło orzechowe na śniadanie i od razu robi się przyjemniej :) w tym kubku stale jestem zakochana, ma coś w sobie i następnym razem go kupię :D
OdpowiedzUsuńPolecam, jest świetny i o idealnej pojemności :) !
UsuńJesiennie już i niezwykle pysznie :)
OdpowiedzUsuń