~15. Orientalna 'ryżanka' z opuncją.

'Ryżanka' z opuncją


Płatki ryżowe (2 łyżki) ugotowałam na "papkę" na mleku sojowym (1 szklanka), pod koniec gotowania dodałam pokrojoną brzoskwinię (1) i opuncję (1). Po dogotowaniu dodałam nerkowce (kilka), jagody goji (1 łyżka), wiórki kokosowe (2 łyżki) i mielone siemię lniane (1 łyżeczka), wszystko dokładnie wymieszałam.



A do tego zielona herbata i leniwe, powolne zaczynanie roku akademickiego. Trochę tęsknię za wakacjami i porannym bieganiem... Ale od dzisiaj zaczęłam chodzić na siłownię, więc będzie to jakieś urozmaicenie.

1 komentarz:

  1. fajnie, też chętnie wybrałabym się na siłownie :) warto żyć aktywnie!
    nie jadłam jeszcze opuncji, ale ciekawie się zapowiada, tym bardziej w tak smacznym zestawieniu :)

    OdpowiedzUsuń