~18. Gruszkowe placuszki z makiem.

Gruszkowe placuszki z makiem

Asleep 

Gruszkę (1) umyłam i starłam ze skórką na tarce na dużych oczkach. W miseczce połączyłam startą gruszkę z mąką gryczaną (30 g), makiem (1 płaska łyżka), proszkiem do pieczenia (szczypta), mielonym siemieniem lnianym (1 łyżeczka) oraz mlekiem sojowym (1/4 szklanki) i dokładnie wymieszałam. Odstawiłam na ok. 10 minut do lodówki. Na patelni rozgrzałam odrobinę oleju i łyżką nakładałam placki. Smażyłam z obu stron po ok. minucie - aż się zarumieniły i wypiekły.



Nie ma lekko, całe dnie na uczelni i beznadziejne okienka, no ale nic, trzeba dawać sobie jakoś radę.

2 komentarze:

  1. oczywiście, na pewno sobie poradzisz :)
    świetne placuszki, dawno nie robiłam nic z makiem... :)

    OdpowiedzUsuń