Gruszkowe placuszki z makiem
♫ Asleep ♫
Gruszkę (1) umyłam i starłam ze skórką na tarce na dużych oczkach. W miseczce połączyłam startą gruszkę z mąką gryczaną (30 g), makiem (1 płaska łyżka), proszkiem do pieczenia (szczypta), mielonym siemieniem lnianym (1 łyżeczka) oraz mlekiem sojowym (1/4 szklanki) i dokładnie wymieszałam. Odstawiłam na ok. 10 minut do lodówki. Na patelni rozgrzałam odrobinę oleju i łyżką nakładałam placki. Smażyłam z obu stron po ok. minucie - aż się zarumieniły i wypiekły.
Nie ma lekko, całe dnie na uczelni i beznadziejne okienka, no ale nic, trzeba dawać sobie jakoś radę.
oczywiście, na pewno sobie poradzisz :)
OdpowiedzUsuńświetne placuszki, dawno nie robiłam nic z makiem... :)
Trzeba, trzeba :) Powodzenia :)
OdpowiedzUsuń