Ryż na mleku z ananasem
♫ Breathe In Air ♫
Ryż naturalny (20 g) gotujemy na mleku sojowym (1 szklanka) aż nie wchłonie całego płynu. Gdy już się zagęści ściągamy go z ognia, dodajemy orzeszki arachidowe (garść), jagody goji (1 łyżka), mielony len (1 łyżeczka) oraz sezam (1 łyżeczka) i dokładnie mieszamy. Zjadłam z pokrojonymi plastrami świeżego ananasa (3).
Ale mnie naszła ochota na ananasa! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ryż na mleku, zdecydowanie zbyt dawno go nie jadłam :)
tak egzotycznie! wieki ananasa nie jadłam...no dobra, od wakacji, ale jakoś tak ostatnio jesiennie, że chętnie choć raz też trochę letnich smaków bym wprowadziła do swoich dań :)
OdpowiedzUsuńsmacznie i apetycznie :)
OdpowiedzUsuń