~57. Żytnianka z otrębami gryczanymi i ananasem.


Żytnianka z otrębami gryczanymi i ananasem


Płatki żytnie (30 g) i otręby gryczane (10 g) ugotowałam na mleku sojowym (1 i 1/2 szklanki). Gdy osiągnęłam moją ulubioną konsystencję dodałam pokrojonego ananasa (4 plastry) i dokładnie wymieszałam. Gotowałam jeszcze chwilę. Gdy ściągnęłam z ognia dodałam jagody goji (1 łyżka), mielony len (2 płaskie łyżeczki) i migdały (garść).


6 komentarzy:

  1. Nigdy nie jadłam żytnianki :P Twoja wygląda bardzo apetycznie z tym ananasem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. haha, w tym kubku wygląda jeszcze lepiej! :) btw. wieki ananasa nie jadłam... pokusiłaś mnie tym pysznym śniadaniem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kubek pierwsza klasa, a śniadanie sądząc po liście składników też :)

    OdpowiedzUsuń
  4. super wygląda z tego kubka :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajny kubek :D Się uśmiałam :D A żytnianka na pewno boska ^^

    OdpowiedzUsuń