Żytnianka z otrębami gryczanymi i ananasem
Płatki żytnie (30 g) i otręby gryczane (10 g) ugotowałam na mleku sojowym (1 i 1/2 szklanki). Gdy osiągnęłam moją ulubioną konsystencję dodałam pokrojonego ananasa (4 plastry) i dokładnie wymieszałam. Gotowałam jeszcze chwilę. Gdy ściągnęłam z ognia dodałam jagody goji (1 łyżka), mielony len (2 płaskie łyżeczki) i migdały (garść).
Nigdy nie jadłam żytnianki :P Twoja wygląda bardzo apetycznie z tym ananasem :)
OdpowiedzUsuńhaha, w tym kubku wygląda jeszcze lepiej! :) btw. wieki ananasa nie jadłam... pokusiłaś mnie tym pysznym śniadaniem :)
OdpowiedzUsuńKubek pierwsza klasa, a śniadanie sądząc po liście składników też :)
OdpowiedzUsuńsuper wygląda z tego kubka :)
OdpowiedzUsuńFajny kubek :D Się uśmiałam :D A żytnianka na pewno boska ^^
OdpowiedzUsuńSmacznie! :)
OdpowiedzUsuń