~65. Kakaowy ryż z granatem

Kakaowy ryż z granatem


Ryż (40 g) ugotowałam na mleku sojowym (1 i 1/2 szklanki) w którym wcześniej rozmieszałam kakao (2 łyżeczki). Gotowałam aż ryż wchłonął większość płynu. Dodałam starte na dużych oczkach jabłko (1), dokładnie wymieszałam i gotowałam jeszcze parę minut do zgęstnienia. Zestawiłam z ognia dodałam mielone siemię lniane (1 łyżeczka) i wymieszałam.


Zjadłam z pomarańczą (1), granatem (1/2 małego) i orzechami makadamia (garść).

3 komentarze:

  1. Ooo, dobra rzecz :) Zazwyczaj nie jem rano ryżu, bo nie chce mi się czekać tyle aż się ugotuje (jadam brązowy). Muszę sobie kiedyś ugotować dnia poprzedniego i odgrzać rano :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak jest najlepiej - wtedy rano szybko można go zrobić ;) a taki kakaowy to bym zjadła! tym bardziej z granatem, którego już dawno nie kupowałam :)

      Usuń