Ryżanka z mandarynką
Płatki ryżowe (40 g) ugotowałam na mleku sojowym (1 i 1/2 szklanki). Pod goniec gotowania dodałam pokrojone mandarynki (1 i 1/2) i dokładnie wymieszałam. Jeszcze trochę gotowałam. Po ściągnięciu z ognia dodałam jagody goji (1 łyżka), nasiona słonecznika (1 łyżka), mielone siemię lniane (1 łyżeczka) i dokładnie wymieszałam. Ozdobiłam pozostałą połówką mandarynki.
Rzadko jadam płatki ryżowe, ale lubię :) najlepsze latem z truskawami
OdpowiedzUsuńRyżanka brzmi świetnie :)
OdpowiedzUsuńPysznie ;)
OdpowiedzUsuńNigdy nie gotowałam nic z dodatkiem mandarynki i jakoś nie przepadam za dodatkiem cytrusów w owsiankach czy ryżankach, ale Twoja wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńJa zimą jestem wielkim cytrusożercą i dodaje je gdzie tylko się da :D
Usuń