~60. Ryżanka z mandarynką.


Ryżanka z mandarynką


Płatki ryżowe (40 g) ugotowałam na mleku sojowym (1 i 1/2 szklanki). Pod goniec gotowania dodałam pokrojone mandarynki (1 i 1/2) i dokładnie wymieszałam. Jeszcze trochę gotowałam. Po ściągnięciu z ognia dodałam jagody goji (1 łyżka), nasiona słonecznika (1 łyżka), mielone siemię lniane (1 łyżeczka) i dokładnie wymieszałam. Ozdobiłam pozostałą połówką mandarynki.


5 komentarzy:

  1. Rzadko jadam płatki ryżowe, ale lubię :) najlepsze latem z truskawami

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie gotowałam nic z dodatkiem mandarynki i jakoś nie przepadam za dodatkiem cytrusów w owsiankach czy ryżankach, ale Twoja wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja zimą jestem wielkim cytrusożercą i dodaje je gdzie tylko się da :D

      Usuń