Cynamonowa jaglanka z pomarańczą
Kaszę jaglaną (40 g) ugotowałam na mleku ryżowym (1 i 1/2 szklanki). Pod koniec gotowania (po ok. 15 minutach) dodałam starte jabłko (1), drobno posiekane suszone daktyle (5), cynamon (1 łyżeczka) dokładnie wymieszałam i gotowałam jeszcze ok. 5 minut. Po zestawieniu z ognia dodałam pokrojoną pomarańczę (1) i orzechy włoskie (2 garści).
takie śniadania to ja lubię! i tym kubkiem stale się zachwycam! tym razem wezmę go do koszyka gdy odwiedzę Ikee :)
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńSwoją jaglankę bardzo często podobnie przyrządzam :) Super kubek ^^
OdpowiedzUsuńPrzepiękny kubek! Taki jaglanki najlepsze! ;)
OdpowiedzUsuń