Klasyczna owsianka z rodzynkami
Płatki owsiane (40 g) ugotowałam na mleku ryżowym (1 i 1/2 szklanki). Pod koniec gotowania dodałam starte jabłko (1), wiórki kokosowe (2 łyżki), rodzynki (30 g) i dokładnie wymieszałam. Chwilę dusiłam na małym ogniu. Zestawiłam z ognia, dodałam jagody goji (1 łyżka), mielone siemię lniane (1 łyżeczka) i ponownie wymieszałam.
Czasem prostota jest najlepsza :)
OdpowiedzUsuńnie ma to jak klasyczne smaki :)
OdpowiedzUsuńuroczy kubek!
Smacznie! ;)
OdpowiedzUsuńtaka klasyka mówi sama za siebie :)
OdpowiedzUsuńzapraszam: http://iluminatium-mundi.blogspot.com/
Dla mnie klasyczna owsianka to po prostu płatki ugotowane na mleku :) Twoja wygląda smakowicie i dosyć bogato :)
OdpowiedzUsuń