~63. Klasyczna owsianka z rodzynkami.


Klasyczna owsianka z rodzynkami

Płatki owsiane (40 g) ugotowałam na mleku ryżowym (1 i 1/2 szklanki). Pod koniec gotowania dodałam starte jabłko (1), wiórki kokosowe (2 łyżki), rodzynki (30 g) i dokładnie wymieszałam. Chwilę dusiłam na małym ogniu. Zestawiłam z ognia, dodałam jagody goji (1 łyżka), mielone siemię lniane (1 łyżeczka) i ponownie wymieszałam.

5 komentarzy:

  1. Czasem prostota jest najlepsza :)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie ma to jak klasyczne smaki :)
    uroczy kubek!

    OdpowiedzUsuń
  3. taka klasyka mówi sama za siebie :)
    zapraszam: http://iluminatium-mundi.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Dla mnie klasyczna owsianka to po prostu płatki ugotowane na mleku :) Twoja wygląda smakowicie i dosyć bogato :)

    OdpowiedzUsuń