Owsianka z pieczoną, cynamonową dynią.
Dynię (150 g) obrałam, pokroiłam w kostkę, posypałam cynamonem (1/2 łyżeczki) dokłądnie wymieszałam i wysypałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekłam w 180°C przez ok. 20 minut - aż zmiękła.
Płatki owsiane (4 czubate łyżki) ugotowałam na mleku ryżowym (1 szklanka). Po ściągnięciu z ognia dodałam jagody goji (1 łyżka), nasiona słonecznika (1 łyżka), wiórki kokosowe (1 czubata łyżka), mielone siemię lniane (1 łyżeczka). Dokładnie wymieszałam z upieczoną dynią.
prezentuje się genialnie :)
OdpowiedzUsuńWpraszam się na śniadanie! :)
OdpowiedzUsuńmoje smaki, idealne jesienne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńPychotka :)
OdpowiedzUsuń