~36. Kokosowa ryżanka z cukinią.

 Kokosowa ryżanka z cukinią


Płatki ryżowe (6 łyżek) ugotowałam na mleku ryżowym (1 szklanka). Po jakimś czasie dodałam cukinię (1/2 nie za dużej - ok. 200 g) pokrojoną w drobną kostkę i dusiłam pod przykryciem przez ok. 5 minut. Gdy cukinia zmiękła ściągnęłam z ognia dodałam jagody goji (1 łyżka), wiórki kokosowe (2 czubate łyżki) i orzechy brazylijskie (garść).


3 komentarze:

  1. chyba już większość z nas się przekonała, że cukinia smakuje genialnie w słodkim wydaniu, a tym bardziej w połączeniu z kokosem - świetne śniadanie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. W takiej wersji cukinii jeszcze nie jadłam. Najwyższy czas wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń