Sezamowa owsianka z jabłkiem
Jabłko (1 duże) starłam na tarce na dużych oczkach. Płatki owsiane (5 łyżek) ugotowałam na mleku sojowym (1 szklanka). Pod koniec gotowania dodałam starte jabłko i sok, który puściło, dokładnie wymieszałam. Gdy było gotowe dodałam sezam (1 czubata łyżka) i jagody goji (1 łyżka).
Klasyka sama się obroni. Zwykła owsianka z jabłkiem to coś do czego uwielbiam wracać.
dokładnie, z jabłkiem to mój ostatni faworyt wśród owsianek :)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńklasyk najlepszy z najlepszych, niezastąpiona! :)
OdpowiedzUsuńTakiej mieszanki jeszcze nie jadłam. Robiłam albo z jabłkiem, albo ze zmiksowanym sezamem (smakowała jak chałwowa) :)
OdpowiedzUsuń