Żytnianka z marchewką i jabłkiem.
Jabłko (1) pokroiłam w bardzo drobną kostkę a marchewki (2) w cieniutkie plasterki.
Płatki żytnie (4 łyżki) ugotowałam na wodzie (1 szklanka). Pod koniec gotowania dodałam marchewkę oraz jabłko i dusiłam pod przykryciem co jakiś czas mieszając, aż zmiękły. Po ściągnięciu z ognia dodałam pestki dyni (1 łyżka), sezam (1 łyżka), mielony len (1 łyżeczka) i dokładnie wymieszałam.
Ciekawe czy smakowałoby mi... Ale wygląda apetycznie! ;)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smacznie ;-) uwielbiam marchewkę, uwielbiam jabłko więc to coś dla mnie!
OdpowiedzUsuńu mnie dziś również trafiła marchew do śniadania, a jabłko zawsze przed zajadam :)
OdpowiedzUsuńtak prosto, tak smacznie, tak pięknie!
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuń