~35. Żytnianka z marchewką i jabłkiem.

Żytnianka z marchewką i jabłkiem.


Jabłko (1) pokroiłam w bardzo drobną kostkę a marchewki (2) w cieniutkie plasterki.


Płatki żytnie (4 łyżki) ugotowałam na wodzie (1 szklanka). Pod koniec gotowania dodałam marchewkę oraz jabłko i dusiłam pod przykryciem co jakiś czas mieszając, aż zmiękły. Po ściągnięciu z ognia dodałam pestki dyni (1 łyżka), sezam (1 łyżka), mielony len (1 łyżeczka) i dokładnie wymieszałam.

5 komentarzy:

  1. Ciekawe czy smakowałoby mi... Ale wygląda apetycznie! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda bardzo smacznie ;-) uwielbiam marchewkę, uwielbiam jabłko więc to coś dla mnie!

    OdpowiedzUsuń
  3. u mnie dziś również trafiła marchew do śniadania, a jabłko zawsze przed zajadam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. tak prosto, tak smacznie, tak pięknie!

    OdpowiedzUsuń