~49. Kokosowa pieczona owsianka z migdałami.


Kokosowa pieczona owsianka z migdałami

 Święta tuż... 

Wczoraj płatki owsiane (30 g) wymieszałam w szklance z mielonym siemieniem lnianym (1 łyżeczka) i posiekanymi migdałami (30 g), zalałam je mlekiem ryżowym - tak z 3 cm ponad poziom płatków (ok. 3/4 szklanki), i odstawiłam na całą noc. Dzisiaj wymieszałam je w miseczce z drobno pokrojonym jabłkiem (1) i mąką kokosową (2 łyżki). Dosmaczyłam cynamonem. Formę do pieczenia wysmarowałam olejem, przełożyłam masę. Piekłam w 175°C przez ok. 20 minut.


4 komentarze:

  1. tak się teraz zastanawiam dlaczego ja tak żadno zapiekam owsiankę :D

    OdpowiedzUsuń
  2. śniadanie idealne - cóż tu więcej napisać! takie poranki po prostu uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. migdały, kokos, pieczona owsianka.. chcę!

    OdpowiedzUsuń