Kokosowa pieczona owsianka z migdałami
♫ Święta tuż... ♫
Wczoraj płatki owsiane (30 g) wymieszałam w szklance z mielonym siemieniem lnianym (1 łyżeczka) i posiekanymi migdałami (30 g), zalałam je mlekiem ryżowym - tak z 3 cm ponad poziom płatków (ok. 3/4 szklanki), i odstawiłam na całą noc. Dzisiaj wymieszałam je w miseczce z drobno pokrojonym jabłkiem (1) i mąką kokosową (2 łyżki). Dosmaczyłam cynamonem. Formę do pieczenia wysmarowałam olejem, przełożyłam masę. Piekłam w 175°C przez ok. 20 minut.
tak się teraz zastanawiam dlaczego ja tak żadno zapiekam owsiankę :D
OdpowiedzUsuńśniadanie idealne - cóż tu więcej napisać! takie poranki po prostu uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńmigdały, kokos, pieczona owsianka.. chcę!
OdpowiedzUsuń