Kokosowa ryżanka z grejpfrutem i biała herbata
Płatki ryżowe (40 g) ugotowałam na wodzie (1 i 3/4 szklanki). Pod koniec gotowania, gdy płatki już wchłonęły całą wodę dodałam starte jabłko (1), wiórki kokosowe (2 czubate łyżki), nasiona słonecznika (1 łyżka) i pokrojone orzechy brazylijskie (garść) i dokładnie wszystko wymieszałam. Zjadłam z grejpfrutem (1).
A do tego wszystkiego kubek przepysznej białej herbaty. Muszę przyznać, że bardzo rzadko pijam herbaty w woreczkach ale dla tej zdecydowanie warto zrobić wyjątek! Spytacie dlaczego? Zaufajcie mi, że gdy kupicie i otworzycie opakowanie doskonale zrozumiecie dlaczego tak mnie zachwyciła.. Ahh ten zapach <3
Też uwielbiam tą białą herbatę :):) A śniadanie wygląda przepysznie, choć ja zapewne grejpfruta zjadłabym oddzielnie :P
OdpowiedzUsuńja generalnie rzadko piję herbaty, ale ostatnio jakoś coraz bardziej mam na nie ochotę - pewnie ze względu na ten okres :) tą jak znajdę, chętnie kupię :)
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuń